29 Temmuz 2009 Çarşamba

Hate Free Zone 2: Geri Dönüşüm İnsanları

Hergün, heryerde karşımıza çıkan insanlar vardır; sırtlarında çuval iliştirilmiş bir arabayla falan çöp ayıklayıp satarak yaşamaya çalışan.

Yine hergün, heryerde karşımıza çıkan insanlar var; "abi açım be 1 tl versene" diyen. Vermeyince küfreden ve hatta tehdit savuran.

Bugün eve doğru yürürken iki tane genç kız gördüm. Çuvallı arabalarını kaldırımın kenarına çekmişler, bir apartman girişindeki merdiven altına çökmüşler, Uludağ Portakal eşliğinde ekmek arası birşeyler yiyorlar. O kadar sakin, temiz bir duruşları var ki... Zaten genelde de kimseye bulaşmayan, gerekmediği sürece pek konuşmayan, sadece konteynerin içinden çıkacak olan boş bira kutularına odaklanan insanlar bunlar. İşyerimin tam karşısında iki adet konteyner olması, bunları gözlemlemek için gayet elverişli bir ortam sunuyor bana. Ağzında pipoyla gezeni de var, üzerinde Binboa Votka gömleğiyle gezeni ve hatta Adidas ayakkabı giyeni de(tabii ki çöpten falan bulunmuş giysiler bunlar ama yine de gayet enteresan oluyorlar).

Şimdiye kadar bir tanesinin bile sağa sola sataştığına, birileriyle tartıştığına ya da çevreye en ufak bir rahatsızlık verdiğine şahit olmadım.

Şimdi hayatta kalmak için bu şekilde mücadele veren bir kesim varken gözlerimizin önünde, o "1tl versene" diye dolanan adamları, ayaklarına beton döküp boğazın serin sularına bırakasım geliyor desem vahşileşmiş olur muyum? Belki... Ama umurumda da olmaz!

Başta belirtmişim zaten, "nefret içerir" diye...

Nine Inch Nails-La Mer çalsa ne olur, çalmasa ne olur.

98 yılı falandı galiba, tomtom dinletmişti bu şarkıyı ilk.

Yeter bu kadar!

0 yorum:

Yorum Gönder